Yolande van Wijk

Een bevlogen business coach met een grote liefde voor ondernemende mensen

Contact 

Ik heb zelf mogen ervaren hoe mijn leven verrijkt is door te reizen. Ik heb een andere, zachtere kant van mezelf leren kennen en een diepe verbinding met de mensen en de natuur ervaren.

"Het innerlijk vuur in mijzelf en anderen doen ontbranden is mijn levensmotto".

Yolande van Wijk

Enthousiast, ondernemend, creatief, kundig, krachtig, liefdevol, humor, speels, duidelijk, betrokken, flexibel, SNEL, verbindend, authentiek, sportief, ONGEDULDIG, Sterk, aandachtig, praktischERVAREN, verbindend, prikkelend, energiek, zachte kracht, contactueel, Open, vrije vrouw, stoer

 

 

 

Yolande van Wijk

Business coach met een grote liefde voor ondernemende mensen

Ik wil jou graag op een prettige manier faciliteren zodat je kan ontdekken waar jouw verlangen ligt, wat je belemmert om er invulling aan te geven en waar je bronnen van inspiratie liggen. Zodat jij zelf stappen kan zetten die leiden tot jouw persoonlijke en zakelijk groei. Het liefst ga ik daarbij met jou op reis. Ga je mee?

Ik ben geboren in Breda (7-8-1962) en opgegroeid in Roosendaal. Ik ben de oudste van drie. Het was een leuke jeugd met heel veel sporten. Ik ging in Utrecht Rechten studeren en leerde het studentenleven kennen. Als student en als Senaatslid van studentenvereniging Unitas.

In 1985 begon ik bij KPN, toen net staatsbedrijf-af, met een groepje zogenoemde young potentials, die geacht werden de boel lekker op te schudden. Dat viel wel en niet mee. Ik kon vaak van job veranderen en ook ondernemend bezig zijn, dat maakte het leuk. Maar het was ook vaker vechten tegen de gevestigde orde en traagheid. 

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en met twee collega's startte ik het communicatiebureau en internetbedrijf Media dell' Arte. Dat was ondernemen in al haar facetten. Heerlijk en succesvol. Maar na een tijdje knaagde er iets. Ik zocht naar zingeving. Dat werd Commundo Zinvol reizen. De verbinding van reizen en werken, ontmoeten en ontwikkelen, geven en nemen, ontdekken, loslaten, accepteren, overgave, verbinden, een-voelen. In de afgelopen 14 jaar heb ik, met vele partners, meer dan 3.000 verbindingen mogen maken tussen mensen uit Nederland en mensen uit landen in ontwikkeling door speciale reizen, vrijwilligerswerk en stages.

Het reisvirus of “ Wanderlust” zat er bij mij al vroeg in. In 1984 maakte ik mijn eerste verre reis naar Peru. Alleen een ticket en verder zagen we het wel. De teller staat op 86 landen. Ik weet niet hoeveel kilometers dat zijn maar misschien wel een rondje aarde.

Toen was er psychosynthese en begon ik aan de langste en kortste reis van mijn leven: 30 centimeter van hoofd naar hart.

Sinds 2019 combineer ik al mijn passies in mijn functie als oprichter en zakelijk leider van De Broedplaats. De Broedplaats helpt en inspireert jou om voluit te leven en je potentie in de wereld te zetten met opleidingen op basis van psychosynthese waaronder een beroepsopleiding en leuke zinvolle events. Kijk maar eens of er iets voor jou bij is? >>>>

Als je meer over mij wil weten kan je mijn Linkedin profiel lezen, maar veel leuker vind ik het nog om een kop koffie met je te drinken.

Reizen als hulpbron

Voor mij zijn reizen en psychosynthese twee geweldige bronnen van bewustwording en innerlijke groei. Op dat pad reis ik graag een poosje met je mee. Dat kan verder weg op een inspiratiereis met een kleine groep gelijkgestemden en zeker ook dichtbij met coaching waarin de groei van jouw bedrijf centraal staat.

Businesscoach

Ik coach het liefste ondernemers (of mensen met een goed idee), professionals en studenten. Omdat ik daar de meeste affiniteit mee heb en ik veel plezier beleef aan betekenisvolle, succesvolle bedrijven die geleid worden door bevlogen ondernemers.

Psychosynthese

Psychosynthese is voor mij een ontwikkelweg die als startpunt heeft dat ieder mens unieke kwaliteiten heeft en een eigen weg heeft om deze in de wereld te zetten. Uitgangspunt is dus niet de mens met zijn problemen maar met kwaliteiten. Werken met instrumenten van de Psychosynthese geeft je meer inzicht in de verschillende kanten van jezelf in je dagelijks functioneren en hoe daar vanaf een afstand naar te kijken. Door deze bewustwording word je weer dirigent van je eigen orkest:). Ook verbindt het je met je drijfveren en verlangens en helpt je zo om op zielsnivo bewuste keuzes te maken.

Wat mij enorm raakt zijn instrumenten die mij uit mijn hoofd halen zoals het werken met subpersonen, oefeningen, creativiteit, symbolen, meditatie. Dat heeft mij enorm geholpen om mijn ware zelf weer te ontdekken en de liefde meer ruimte te geven naast mijn kracht. Het maakt mijn onrust minder en geeft mij vertrouwen om verder te gaan op mijn levenspad.

Ik heb de vijfjarige opleiding psychosynthese counselor en gids afgerond aan de Psychosyntheseacademie in Amersfoort.

Yolande van Wijk, Commundo Coaching
Yolande van Wijk Commundo Coaching
Yolande van Wijk Commundo Coaching
Yolande van Wijk Commundo Coaching

"Begin bij jezelf maar eindig niet bij jezelf."

- Martin Buber