Oogstmaan(d)

september 15, 2016 commundocoaching No comments exist

De vakanties zijn voorbij. Ook voor mij. Anders dan anders, deze keer geen Commundo-bestemming aandoen en netwerken, maar “gewoon” op vakantie met mijn partner Gilles. Wel een speciale bestemming: Montenegro. Een jong land met ruige bergen en bossen, een eeuwenoude cultuur, open mensen en nog weinig westers toerisme. Maar ook corruptie en superrijke Russen. Door een blessure kon ik niet goed lopen. Dat dwong mij om rustig aan te doen, te genieten van de direct bereikbare omgeving en te accepteren dat grote tochten nu even niet voor mij weggelegd waren. Steeds weer confronterend om letterlijk grenzen te voelen, maar na een kleine week lukte het: acceptatie, overgave en genieten. Ik vond het leuk om onze Airbnb host Aleksandra beter te leren kennen en dat lukte. Ze kookte voor ons, oefende haar Engels en nam ons mee in haar wereld. Dat was voor het eerst zei ze dat ze iets met gasten deed. Ze voelde meteen een openheid en vriendelijkheid. Mooi compliment waarin ik kwaliteiten van mezelf (durf) te benoemen.
En nu terug in tropisch Nederland.

Oooooh wat zou ik het fijn vinden om meer coachend bezig te zijn en mensen te begeleiden in bewustwording. Voor mezelf, maar vooral ook omdat ik zelf door mijn opleiding zoveel wijzer en rustiger ben geworden de afgelopen jaren en dat iedereen gun. En dat terwijl ik altijd riep:" ik heb niets, ik voel me oké, ik zou niet weten waar we het over moeten hebben". Ondertussen voelde ik wel vaker onrust en een soort onvervuld verlangen om mezelf beter te leren kennen. Dat vertaalde ik dan in hard werken, hard lachen, steeds iets nieuws aanpakken en vooral doen. En als dan niet alles lukte, voelde ik dat ik gefaald had. Ik kan het niet. Naar buiten toe zag het er uiteraard allemaal leuk uit. Daardoor kreeg ik vaker het gevoel dat niemand me begreep en kon ik me weleens heel eenzaam voelen. Door mijn opleiding Psychosynthese ben ik me veel bewuster geworden van wie ik (ook) ben.
En nu vraag ik jouw hulp:
1) Herken je hier iemand in (of ben je het zelf) die de moed heeft om hulp te vragen, dan ben ik je heel erkentelijk als je mijn naam wil doorgeven.
2) Volg je Commundo al een tijdje of heb je vrijwilligerswerk gedaan of ben je een reiziger, dan nodig ik je uit om op 1 oktober a.s. mee te doen aan een speelse, creatieve reisworkshop van Commundo Coaching. Lees hier meer.

 

Tip: Ik kan het niet zo mooi zeggen als Griet Op de Beeck. Lees daarom haar boeken.

Deel dit item s.v.p.:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *