Coaching

Geef jezelf een kado en ga op zoek naar de schat in jezelf

Yolande van Wijk Psychosynthese

Coaching

Begin bij jezelf maar eindig niet bij jezelf

Voor jou?

Iedereen ervaart wel eens een moeilijke periode in zijn leven. Er knaagt iets, het bruist niet meer. Je gaat door totdat. Ik heb het ook meegemaakt. Geef jezelf de ruimte om je weer bewust te worden van wie je bent en gun het jezelf om hulp te vragen.

 

Vragen die zich goed lenen voor coaching door Yolande van Wijk zijn:

  • ik heb een leuke baan, maar is dit nu alles?
  • ik voel me vaak ontevreden, ongelukkig, somber, onzeker of gespannen
  • ik heb steeds (meer) lichamelijke klachten
  • ik heb het gevoel dat ik geleefd word
  • alles is oké maar er knaagt iets, ik wil meer van betekenis zijn
  • ik heb op mijn werk terugkerende problemen met managers of collega's
  • ik wil iets nieuws beginnen maar iets houdt me tegen
  • ik ben ontslagen, wat nu?
  • ik weet niet welke studie ik moet gaan doen
  • ik heb een leuk bedrijf maar ik voel me soms eenzaam
Coaching van Commundo Coaching, Martin Buber

"In ieder van ons zit een kern waar we niet zijn gekwetst, waar we gezond, ontvankelijk en krachtig zijn. Die kern terugvinden is misschien wel de mooiste zoektocht van ons leven" - Pierro Ferrucci

Wat brengt het je?

•  Persoonlijke ontwikkeling
Inzicht in jezelf, je persoonlijkheid door meer bewustwording van denken, ervaren (zien en voelen) en eigen gedrag. Wat zijn je drijfveren. Wat is voor jou zingeving? 

 

•  Doorbreken van oude en ontwikkelen van nieuwe patronen
Als je nieuwe patronen wilt ontwikkelen, is het belangrijk dat je begrijpt om wat voor patronen het gaat en je leert hoe je ze herkent. Ook helpt het om erachter te komen hoe je patronen zijn ontstaan en waarom ze zo hardnekkig blijven voortbestaan.
 

• Meer grip op je leven
Je gaat ook kennis maken met de (onbewuste) rollen die je speelt in je dagelijks leven, zoals de harde werker, de perfectionist en de aanpasser. Deze kunnen spanningen geven, die je uit in je gedrag. Je bent bijvoorbeeld heel druk, gestrest, moe, chagrijnig. Door hiermee kennis te maken en te voelen dat ze een deel van je zijn, leer je er beter mee omgaan en kan je ze bewust "inzetten". Je wordt als het ware de dirigent van je eigen orkest.

 

•  Ontdekken van kwaliteiten
Opnieuw contact maken met kwaliteiten zoals kracht, vertrouwen, mildheid etc. Je oefent met houdingskwaliteiten zoals niet-oordelen, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, acceptatie, loslaten en mildheid.

 

•  Meer zelfvertrouwen en assertiviteit
Door inzicht in jezelf, je denk- en gedragspatronen en je eigen kwaliteiten groeit er meer evenwicht, ben je dichter bij jezelf. Deze bewustwording opent de weg naar verandering, waarbij je gaat experimenteren en oefenen met nieuw gedrag. Hierdoor ontwikkel je meer zelfvertrouwen en ervaar je meer innerlijke kracht. Zo ben je beter in staat om te kiezen wat bij je past, zodat je zelf je eigen leven kunt veranderen.

 

•  Meer rust, meer genieten en minder stress
Meer ontspanning ervaren, in je lijf en in je hoofd. Door meer in contact met jezelf te komen kun je beter voor jezelf zorgen en meer genieten van het leven in het hier en nu: wat je nu ziet, hoort, voelt of proeft.

Wie ben jij?

Laten we kennismaken.                                   kennismaking >

Coaching door Commundo Coaching Yolande van Wijk

Hoe werkt het?

Het begint bij jezelf. Je hebt de moed om hulp te vragen. Proficiat. Als je herkenning voelt op deze site, dan wil ik je graag ontmoeten. Om kennis te maken, om te horen hoe het met jou gaat en waar je tegenaan loopt of waar je verlangen zit. We bekijken dan ook wat bij je past; persoonlijke coaching of een leiderschapsreis of een combi.

Als het klikt en je kiest voor persoonlijke coaching dan starten we met een aantal coachingssessies. Meestal zijn 12 sessies een fijne start.

Een sessie duurt een uur en kost 85 euro inclusief BTW. De sessies vinden plaats in Amersfoort of als dit voor jou te ver weg is op een andere geschikte locatie.

"Not all those who wander are lost" [J.R.R. Tolkien]

 

Eline (27): "Ik ben zojuist aan het tweede jaar begonnen en dus ook weer aan een nieuwe stageschool. Ik vind het heel grappig om te merken hoe ik na de vakantie, na wat afstand, ineens een nieuwe boost zelfvertrouwen lijk te hebben. Ik heb bijvoorbeeld meteen laten weten dat ik van fotografie houd en wel foto's van de kinderen wilde maken voor de kalender. Die vielen erg in de smaak (en ik ben trots dat ik voor mijn talenten uitkom!). Ik ben inmiddels ook weer met rijlessen begonnen, een hele overwinning! Het wordt weer een druk jaar, maar ik heb er veel zin in en heb energie. Nu proberen dat vast te houden door een goede balans te houden!"

 

Jasper (56): Met mij en mijn zoon gaat het met pieken en dalen. Het is beter geweest. Afgelopen periode was ik moe en ik had minder geduld. Ze zijn nu alle drie logeren en merk ik dat de stilte me goed doet. Ik ben er voor mezelf nog veel mee bezig en ik ga er vanuit dat het verbetert. Nu ik het zo schrijf, klinkt het zwaar. De basis is echter goed.